juli 23, 2024

Dierenwinkels

Informatie en aanbiedingen

3 leuke dingen om te doen met je hond

Voor je hond is het vaak al een hoogtepunt om elke dag met zijn of haar baasje een wandeling te mogen maken. Dat is fantastisch voor je hond, maar je wilt natuurlijk wel eens wat meer en leukere activiteiten met je hond doen. Ben jij je inspiratie even kwijt? Dan hebben wij hieronder een aantal tips op een rij gezet voor nieuwe inspiratie met wat activiteiten die jullie samen kunnen ondernemen.

Leer jouw hond een nieuw leuke trucje

Wat is er leuker dan een hond die trucjes kan? Juist, niet heel veel. Het is altijd super om te zien wanneer een hond allerlei grappige trucjes kan uitvoeren. Een leuke activiteit is daarom om je hond een nieuw trucje te gaan leren. Wellicht kan je hond al luisteren naar “zit”, maar er is nog veel meer. Leer je hond op commando te gaan liggen, een pootje geven, een koekje te balanceren op de neus, om dingen te vangen of misschien heb je zelf nog andere leuke trucjes in gedachten. 

Koop nieuwe speeltjes om je hond blij mee te maken en om samen te spelen

Er zijn tal van leuke speeltjes waar je jouw hond helemaal mee kunt uitputten en uren kunt vermaken. Een leuk voorbeeld als speeltje is deze wunderball/wonderbal voor je hond. Deze gele bal is onverwoestbaar en kan drijven en reinigt tegelijkertijd ook nog de tanden van je hond. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel en veel meer leuke speeltjes om voor je hond te halen. Zoek het internet eens af voor wat inspiratie en je komt tal van leuk speeltjes tegen. 

De verjaardag van je hond vieren

Je hond zal natuurlijk niet helemaal begrijpen waar het om gaat, maar toch zal die het helemaal prachtig vinden wanneer je wat organiseert voor zijn of haar verjaardag. Hang slingers en ballonnen op en maak er een gezellig feestje van. Koop een paar kleine cadeautjes voor je hond en nodig wat mensen uit die langs kunnen komen. Misschien wel een aantal andere honden, zodat ze samen kunnen spelen. 

Een dagje uit met je hond

Voor jullie allebei is het ontzettend leuk om samen even lekker een dagje uit te gaan. Zo kun je samen naar de bossen gaan, naar een hondenspeeltuin toe of juist ergens de stad in. Je hond zal het sowieso geweldig vinden om met zijn baasje lekker op pad te mogen zijn.