mei 20, 2024

Dierenwinkels

Informatie en aanbiedingen

hond

De 10 slimste hondenrassen

Honden zijn intelligente dieren, en in staat om vaardigheden aan te leren. Door training leren ze kunstjes, maar zijn ook in staat om vee te bewaken of te dienen als waakhond of speurhond. De mate van trainbaarheid is wel verschillend tussen de verschillende rassen. Dit zijn hondenrassen die een goede hondenverzekering of dierenverzekering verdienen. Door onderzoek is er een top 10 van de meest intelligente honden opgesteld. 

De nummer 10 t/m 7

10. De Australische veedrijvershond 

Dit ras heeft zijn vaardigheden in zijn naam meegekregen. De hond controleert het vee in de outback van Australië. Ze hebben de vaardigheid om in een hele korte tijd veel te leren. Ze zijn alert, loyaal, intelligent en vindingrijk. Samen met hun kracht en snelheid is het de perfecte hond om hun taak uit te voeren. 

9. De rottweiler

De rottweiler is heel goed trainbaar waardoor ze voor bewakingstaken worden gebruikt. Ze hebben een scherpe concentratie, zijn moedig en zijn enorm loyaal. Na een goede training blijken ze heel zachtaardig te zijn, maar wel uitstekend berekend op hun taak.

8. Het vlinderhondje

Dit Belgisch-Franse hondenras heeft een vriendelijke uitstraling, maar is heel goed te trainen tot een zeer waakzame metgezel. Ze zijn intelligent en hebben een groot uithoudingsvermogen. Hun loyaliteit zorgt ervoor dat hun baasje zullen beschermen, ook als zijn ze klein van bouw.

7. De labrador retriever

Dit populaire hondenras is veranderd van een werkhond tot een geliefde hond voor gezinnen. De labrador is slim, geduldig, lief en goed trainbaar. Ze zijn goed in staat om menselijk gedrag te begrijpen, en ze reageren alert tijdens noodsituaties. Het ras wordt veel gebruikt voor zoek- en reddingsacties. 

De nummers 6 t/m 4

6. De shetland sheepdog

Dit hondenras is oorspronkelijk afkomstig van de Schotse Shetlandeilanden. Deze langharige hond is verwant aan de herdershond en is zeer beschermend en toegewijd aan zijn baasjes en roedel. Ze zullen deze zelfs met hun leven verdedigen als ze worden aangevallen. 

5. De dobermann pincher 

De dobermann pincher staat bekend als een van de beste waakhonden. Ze zijn slim, onbevreesd, assertief en hebben een groot uithoudingsvermogen. Onder hun vreesaanjagend uiterlijk schuilt een zachtaardig en loyaal karakter. Ze zijn goed te trainen, waarbij er speciale aandacht is om hun neiging tot dominantie te 

4. De golden retriever

Een golden retriever is door zijn intelligentie in staat om ruim 200 commando’s te leren. Daarnaast zijn het zeer geschikte gezelschapsdieren door hun loyale, liefdevolle en geduldig karakter. 

De drie slimste hondenrassen

3. De Duitse herder 

De Duitse herder is zowel een gezinshond als een waakhond. Ze leren snel en zijn zeer gehoorzaam aan de baas. Daarnaast zijn ze betrouwbaar en beschermend van karakter en geschikt voor politie- en reddingstaken. 

2. De poedel

Misschien een onverwacht ras voor de nummer 2, maar poedels hebben naast hun speelse karakter ook een zeer leerzaam karakter. Ze zijn gehoorzaam, waakzaam en houden van menselijke aanwezigheid. Een poedel kan zeer standvastig zijn als de situatie hiernaar is.

1. De bordercollie

De bordercollie is de meest leerzame hondenras ter wereld. Ze zijn zeer intelligent en leerbaar en beschikken over veel energie. Oorspronkelijk maakt het ze tot de ideale hond om kuddes schapen te begeleiden. Tegenwoordig maakt hun vriendelijke karakter ze tot een geliefd huisdier voor gezinnen met voldoende tijd om ze goed uit te laten en te laten spelen.